You are here

In België

 • Eerste openbaar gebouw "SolarClick" in Brussel

  Op het dak van de residentie Val des Fleurs in Sint-Agatha-Berchem ligt nu een installatie van 111 kWp. Dit is het eerste van de 150 openbare gebouwen in Brussel die tegen eind 2020 van dit programma zullen profiteren.

 • Brussel voorziet 46 openbare gebouwen van fotovoltaïsche zonne-energie

  Het Brussels Gewest wil de energieprestatie van openbare gebouwen verbeteren. In 2018 zullen 46 daken worden uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen.

 • Succesvolle eerste editie van het Belgian Solar Network

  Deskundigen, fabrikanten en politici hebben samen de balans opgemaakt van de uitdagingen van fotovoltaïsche cellen in België: ontwikkeling, integratie op het net, technologische innovaties, eigen verbruik, kwaliteit, opslag, ... Dit zijn de belangrijkste elementen.

 • Energiepact: cijfers hernieuwbare energie in het voordeel

  De tegenstanders van het Belgische Energiepact eisen cijfers over de kosten van een transitie naar 100% hernieuwbare energie tegen 2050. De huidige prijsdynamiek toont echter aan dat de hernieuwbare productie nu  - of  binnen 2 jaar – concurrentiëler is dan de klassieke productiemethodes.

 • Brusselaars onderschatten de voordelen van fotovoltaïsche zonne-energie

  Volgens een enquête is de meerderheid van huiseigenaren in Brussel niet op de hoogte van de werkelijke kosten van een fotovoltaïsche zonne-installatie (gemiddeld € 5.000). Met een terugverdientijd van maximaal 7 jaar kan deze investering uw elektriciteitsfactuur doen verminderen. Dit zijn onze tips.

Pages