You are here

Nieuws

 • 2017 of de economische zegetocht van zon en wind

  Het jaar 2017 werd gekenmerkt door een dramatische daling van de productiekosten van fotovoltaïsche zonne-energie en windenergie. Het concurrentievermogen ligt nu hoger dan het concurrentievermogen van de traditionele energieproductie. Een cjferanalyse.

 • Energiepact: cijfers hernieuwbare energie in het voordeel

  De tegenstanders van het Belgische Energiepact eisen cijfers over de kosten van een transitie naar 100% hernieuwbare energie tegen 2050. De huidige prijsdynamiek toont echter aan dat de hernieuwbare productie nu  - of  binnen 2 jaar – concurrentiëler is dan de klassieke productiemethodes.

 • Uw fotovoltaïsche installatie bij IKEA? Vergelijk vooraleer je koopt

  IKEA-België verkoopt nu fotovoltaïsche zonnepanelen. De aangeboden prijzen zijn laag, maar niet noodzakelijkerwijs goedkoper dan bij conventionele installateurs. Het is beter om prijzen en services te vergelijken vooraleer u koopt.

 • De Brusselse Groene Lening uitgebreid met hernieuwbare energie

  Goed nieuws! Brusselse gezinnen kunnen nu een lening met een lage rente aanvragen om de installatie van fotovoltaïsche zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler te financieren. Bovendien kunnen energiebonussen nu online worden aangevraagd.

 • Brusselaars onderschatten de voordelen van fotovoltaïsche zonne-energie

  Volgens een enquête is de meerderheid van huiseigenaren in Brussel niet op de hoogte van de werkelijke kosten van een fotovoltaïsche zonne-installatie (gemiddeld € 5.000). Met een terugverdientijd van maximaal 7 jaar kan deze investering uw elektriciteitsfactuur doen verminderen. Dit zijn onze tips.

Pages